Jdi na obsah Jdi na menu
 


Litovelský pětiboj 2017

Po deštivé noci přivítalo Seč u Lipové sluncem zalité ráno, které předehřálo malé sečské náměstíčko u hasičské zbrojnice. V jednu hodinu odpoledne mají hasiči vše připraveno na dvanáctý ročník „Litovelského pětiboje“ sportovního klání nejen o pivu a ve tři hodiny bude soutěžícím už horko.

   Přihlášených 35 mužů a 10 žen změřilo síly v pěti disciplínách, ve kterých bylo potřeba nejen síly ale i mrštnost a odvaha. Jeden z úkolů, který se každoročně mění řádně potrápil účastníky a zamíchal pořadím. Doplňkové klání  v pití „tupláku“ na čas ozláštnil svou exhibicí „pivo na čas ve stojce na hlavě“ David Kopecký.

   Z minulých ročníkových fotografií a videí studoval taktiku i Top Clement z francouzské Nice a přijel do malé prostějovské vísky poměřit síly v pití piva, kdy ani čas 5,32 sec. nestačil na nejrychlejšího „hráče“ Ivo Janíčka s časem 2,99 sec. na 0,5l Litovelského Moravanu. Skotský kilt vyvětral Luky Grossert krátce poté, co zazněl zpěv francouzské hymny v očekávání Clementova pěkného umístění.

   Odpolednem provázel moderátor Ladislav „Sovjet“ Rus a svým strhujícím moderováním doprovázel všechny soutěžící spolu s pětisty návštěvníky akce, kteří se přišli pobavit v doprovodném programu pojišťovny Generalli, ochutnat lešanské dobroty z udírny obsluhované jak jinak než místními hasiči. Teplé sobotní odpoledne prodlužovalo fronty na skvěle chlazené Litovelské pivo ve dvou výčepech.

   Celá akce i okolí bylo na weekend pokryto vysokorychlostní wifi sítí Infos-Pivonet a tak průběžné fotografie a videa ze Seče letěla do celého světa.

   Hodnotné a chutné odměny pro soutěžící od partnerů akce byly příjemným poděkováním nejlepším závodníkům. I letos obhájil první místo borec „Kopeček“ a ženskou pozici místní Hanka Žemličková.

Na dva dny vyměnili místní hasiči svou připravenost pomáhat v nesnázích za přípravu a průběh pěkné dovolenkové, kulturní akce na Drahanské vrchovině plné dobré nálady, kdy spokojenost návštěvníků Seče byla odměnou pro organizátory, právě hasiče ze Seče.